Ποιοι Είμαστε

ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Ένας υπέροχος ιδιόκτητος ελαιώνας τη Σελλασία, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Πάρνωνα και κοντά στη Σπάρτη. Αυτό είναι το κτήμα που ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και η οικογένειά του ξεκίνησαν να αναβιώνουν το 2000, φυτεύοντας και πάλι την έκταση ενός ιστορικού ελαιώνα που είχε καταστραφεί από φωτιά το ’83. Ταυτόχρονα άρχισαν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά και ελαιόδεντρα και σε δυο άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, το Χιλιομόδι και τις Κλένιες, κοντά στην Κόρινθο.
 
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ
Σε μια εποχή που η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, η εξάντληση του εδάφους διαρκής και η γενετική τροποποίηση των καλλιεργειών απειλεί τη διατροφή και το νερό που πίνουμε, σκεφτήκαμε πως η βιολογική γεωργία είναι η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση.
 
Έτσι βάλαμε όλο μας το μεράκι, την αφοσίωση και την αγάπη για τη γη, κι ύστερα από χρόνια ευλαβικής προσπάθειας αναπτύξαμε μια σειρά βιολογικών προϊόντων, που μπορούμε πια με υπερηφάνεια να μοιραστούμε με τους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα.
 
Λειτουργώντας  κάτω από τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές και ικανοποιώντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, δημιουργήσαμε μια σειρά βιολογικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας: το δικό μας Μονοποικιλιακό Ελαιόλαδο (από Κουτσουροελιά), ​​επιτραπέζιες Ελιές Καλαμών, Πάστες Φρούτων, Chutneys και φρέσκα προϊόντα. Καθώς και τη σειρά Chef Line για υψηλότερες γαστρονομικές απαιτήσεις.
 
Όλα τα προϊόντα προέρχονται από αυτά τα τρία τα κτήματα. Μαζεύονται με αγάπη, μόνο όταν έρθει ο καιρός τους κι από ανθρώπους που τα νοιάζονται. Οι ελιές μας επιλέγονται με το χέρι και μέσω της ψυχρής έκθλιψης, παράγουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο που διατηρεί όλες τις οργανικές του ουσίες και την αγνότητα της γεύσης του. Και πριν σφραγιστεί στο μπουκάλι ελέγχεται ξανά, με τις πλέον ακριβείς χημικές αναλύσεις.
 
Τα φρούτα μας είναι διαλεγμένα ένα προς ένα. Μαζεύονται μόνο όταν έχουν φτάσει στο κατάλληλο σημείο ωρίμανσης, ώστε να είναι γλυκά και αρωματικά. Τα φροντίζουμε και τα παρακολουθούμε  σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μέχρι και τη συγκομιδή.

Όλα μας τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από την BIO ΗELLAS και μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία και εστιατόρια.